|

Yle: President Niinistö fördömer Turkiets offensiv

President Sauli Niinistö säger att Donald Trump är så omedelbar med sina tankar så att han antagligen skulle ha berättat om planerna förra veckan om det hade legat i luften. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

President Sauli Niinistö säger att Donald Trump är så omedelbar med sina tankar så att han antagligen skulle ha berättat om planerna förra veckan om det hade legat i luften.

Niinistö säger till Yle att EU-länderna har motstridiga intressen i konflikten eftersom Turkiet får pengar för att flyktingar inte ska kunna ta sig till EU.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

President Sauli Niinistö fördömer Turkiets offensiv i Syrien, rapporterar Yle. Finland och EU-länderna har krävt ett stopp för attacken. Enligt presidenten vill Turkiet skapa en säkerhetszon i kurdernas område i Syrien där syriska flyktingar kan placeras. Turkiet har tagit emot 3 miljoner flyktingar.

– Tyvärr tvingas i stället den kurdiska befolkningen fly, säger Niinistö till Yle.

Samtidigt har EU-länderna motstridiga intressen eftersom EU ger pengar till Turkiet för att flyktingarna inte ska komma in i EU. Niinistö kallar de olika intressena för ett geopolitiskt pussel.

Förra veckan träffade Niinistö USA:s president Donald Trump i Washington. Niinistö säger sig inte ha sett några signaler på att Trump planerade att dra undan trupperna.

Annons
– Han är så omedelbar med sina tankar, så om det här hade svävat i luften så tror jag inte att han skulle ha avhållit sig från att säga det, för att uttrycka sig diplomatiskt, säger Niinistö till Yle.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Äldre man dog i sjukdomsattack på kartingbanan i Powerpark

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä, då en äldre man plötsligt fick en sjukdomsattack mitt på kartingbanan. Arkivbild.
Foto: Powerpark

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä, då en äldre man plötsligt fick en sjukdomsattack mitt på kartingbanan. Arkivbild.

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä då en äldre man dog i en sjukdomsattack på kartingbanan.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan