|

Stödkonsert för par som förlorade sitt hem i brand

Föreningen Volume ordnar en stödkonsert för två eldsjälar som förlorade sitt hem i branden i Gamla Vasa i början av oktober. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Föreningen Volume ordnar en stödkonsert för två eldsjälar som förlorade sitt hem i branden i Gamla Vasa i början av oktober.

Föreningen Volume samlar medel till eldsjälar som förlorade både hem och katter när huset brann.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Om en knapp månad ställer sig elva Vasaband på scenen vid en stödkonsert som Vasas förening för ny kultur Volume ordnar på WS Arena. Konserten ordnas för att samla medel till ett av de par som förlorade sitt hem när ett flervåningshus brann i Gamla Vasa i början av oktober. 

Marko och Sanna Perälä har aktivt varit med i Volume sedan föreningen grundades. Därför vill man nu hjälpa dem som ett tack för allt frivilligarbete de gjort inom föreningen. Förutom sitt hem förlorade paret också sina tre katter i branden. 

Det är frivilligt inträde till konserten som ordnas 9 november och alla medel går till paret. Banden ställer upp gratis. 

Till Pohjalainen säger Volumes programansvariga Susanna Kuparinen att man också övervägde att ordna en stödkonsert för alla som bodde i det brandhärjade huset men att föreningens resurser tyvärr inte räcker för att ordna en så stor konsert. 

Annons
Pohjalainen var först med nyheten.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nu tar Vasa Festival form i Inre hamnen – säkerheten hög prioritet

Festivalområdet tar form och promotor Tommi Mäki är taggad. Med alla säkerhetsåtgärder hoppas han att allt går bra.
Foto: Mikael Nybacka

Festivalområdet tar form och promotor Tommi Mäki är taggad. Med alla säkerhetsåtgärder hoppas han att allt går bra.

5000 sittplatser, begränsade områden och Österbottens största provisoriska terrass. Bland annat det ska trygga säkerheten på Vasa Festival som ordnas under veckoslutet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan