|

Tusentals drabbade av översvämningar i Niger

Flera byar kring staden Diffa i sydöstra Niger har drabbats hårt av översvämningarna. Zoom

Flera byar kring staden Diffa i sydöstra Niger har drabbats hårt av översvämningarna.

Översvämningar i sydöstra Niger har tvingat 23 000 människor att lämna sina hem sedan i början av oktober, enligt landets myndigheter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kraftiga regnoväder har fått floden Komadougou Yobe i sydöstra Niger att svämma över och vattenmassor har sköljt in över byar och förstört åkrar. Två byar i närheten av staden Diffa ligger helt under vatten, enligt lokala medier.

Omkring 400 familjer från de drabbade byarna har inhysts i en gymbyggnad i Diffa.

– Vi har kämpat i flera dagar för att försöka hindra vattennivåerna från att stiga, men det går inte, säger risbonden Amadou Issa.

Översvämningarna riskerar att utlösa en ny humanitär kris i en region som redan är svårt härjad av våldsamheter från terrorrörelsen Boko Haram.

Extrema väderförhållanden är vanligt förekommande i Niger, som är ett av världens fattigaste länder. Mellan juni och september dog 57 människor i översvämningar.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Samordnad hatattack mot judar i Finland, Sverige, Norge och Danmark

Nyhetsbild
Aron Verständig, ordförande för Judiska centralrådet. Foto: Janerik Henriksson/TT/Arkiv
Judiska församlingar i Norden har utsatts för en koordinerat hatattack med antisemitiska klistermärken som satts upp i anslutning till kristallnattens årsdag.

Mest läst senaste veckan