|

Podden Queerents – Avsnitt 12: Queera hockeyspelare och andra som borde komma ut

Regnbågsfamiljepodden Queerents tar sig an ett för dem främmande ämne, nämligen finsk ishockey. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Regnbågsfamiljepodden Queerents tar sig an ett för dem främmande ämne, nämligen finsk ishockey.

I veckans avsnitt av regnbågsfamiljepodden Queerents kretsar diskussionen kring ämnen som är en aning utanför poddens kompetensområde: sport och interkönade personer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En sammanställning av vad som hänt i Big Brother leder till en diskussion kring vem som egentligen borde komma ut och vem som med gott samvete får vara kvar i skåpet. Personer med en stor social plattform skulle gärna få vara med i arbetet för lika rättigheter. Ingen kan ändå tvingas ut, och det är alltid personens eget val att berätta om sin sexuella läggning för allmänheten.

Den finska hockeyspelaren Janne Puhakka kom nyligen ut som gay. Han är den första professionella manliga hockeyspelaren i Finland som öppet berättar att han är homosexuell. Ska vi verkligen glädjas över sådant i nådens år 2019?

Diskussionen går vidare till intersex awareness day, dagen för att uppmärksamma interkönade, och hur lite vi vet om den. I Finland könsstympas till exempel fortfarande personer som föds med genitalier som avviker från normen.

Lyssna på det nya avsnittet i din podcast-applikation! På sociala medier hittar du podden under namnen Queerentspodcast.

Annons
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Miljardsatsning på åländsk vindkraft – Ålands utvecklingsminister: Det finns några seriösa intressenter redan

Det geografiska läget är i princip det enda som skiljer havsbaserad vindkraft från traditionell vindkraft.
Foto: Pixabay

Det geografiska läget är i princip det enda som skiljer havsbaserad vindkraft från traditionell vindkraft.

Åland vill bli självförsörjande på el. Ålands landskapsregering planerar havsbaserade vindkraftsparker på ett sammanlag cirka tusen kvadratkilometer stort område.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan