Fjärdeklassare lär sig matens väg – "Maten får gärna vara inhemsk och ekologisk"

Saana Vainio, Arvid Johansson, Tyra Back och Liv Svartsjö på 4B i Gerby skola säger att de lärt sig mycket om matens väg till affären. "Vi tänker annorlunda om mat nu", säger de.
Foto: Patrick Sjöholm

Saana Vainio, Arvid Johansson, Tyra Back och Liv Svartsjö på 4B i Gerby skola säger att de lärt sig mycket om matens väg till affären. "Vi tänker annorlunda om mat nu", säger de.

Varifrån kommer maten och vad kostar den? Det fick fjärdeklassare från Gerby skola söka svar på då de besökte en lokal matbutik.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan