|

Vasa stad ger kulturpengar till barnkultur och Konstens natt

Konstens natt samlar en publik på omkring 35 000 personer varje sommar. Zoom
Foto: Arkiv/Kasper Dalkarl

Konstens natt samlar en publik på omkring 35 000 personer varje sommar.

I januari är det dags att söka kulturunderstöd av Vasa stad. Den här gången stöder staden speciellt barnkultur och Konstens natt som firar 30-årsjubileum.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ansökningstiden för Vasa stads objektunderstöd, understöd för stadskultur och ettåriga verksamhetsunderstöd går ut den 31 januari 2020.

Speciella tyngdpunktsområden är proejkt kring barnkultur och Konstens natt.

De som ansöker ska ha en klar verksamhetsplan och budget. Anvisningar finns på https://www.vaasa.fi/sv/info-om-vasa-och-regionen/ta-kontakt-vasa-stad/understod/kulturunderstod/

I stället för Kulturpriset och stipendiet till en Ung kulturutövare beviljas i fortsättningen ett pris på 2 000 euro för Årets kulturgärning i Vasa. Priset uppmärksammar en privatperson eller en grupp som utvecklat eller berikat stadens kulturliv.

Förslag på vem som ska få priset Årets kulturgärning kan Vasaborna lämna in under början av nästa år, och förslagen ska gälla för 2019. I mars beslutar kultursektionen vem som får priset.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronasmitta på frisörsalong i Vasa – "Vi har gjort allt för att förhindra detta"

Foto: Jonny Huggare Smeds

En anställd på Hair House i Gamla Vasa har bekräftats vara smittad av coronaviruset. Smittan har koppling till ett tidigare fall i Jakobstad.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan