|

Fazer investerar 30 miljoner euro i sin kvarnverksamhet

Fazer satsar på havreproduktion och fördubblar sin kvarnkapacitet. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Fazer satsar på havreproduktion och fördubblar sin kvarnkapacitet.

Investeringen fördubblar bolagets kvarnkapacitet i Lahtis och i Lidköping i Sverige.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Fazer är det den växande globala efterfrågan på havre som ligger bakom den strategiska investeringen.

– Bolagets mål är att växa i norra Europa och internationellt. Havre är ett superlivsmedel som har framgång världen över, säger Fazers koncernchef Christoph Vitzthum i ett pressmeddelande.

Investeringen på 30 miljoner euro kommer att fördelas jämt mellan kvarnarna i Lahtis och i Lidköping. Fazer bygger två nya kvarnar, som kommer att fördubbla företagets nuvarande havrekvarnskapacitet, vilket enligt Fazers egen bedömning kommer att ge bolaget en marknadsledande position i Norden.

– Efterfrågan ökar snabbt på näringsrik växtbaserad mat, tillverkad av lokalt producerade råvaror, säger Vitzthum.

Annons
Fazer har tidigare investerat i en produktionsanläggning i Lahtis som ska tillverka xylitol av havreskal.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finlands livsmedelsindustri satsar mest på forskning och utveckling i Europa

Havre har utnyttjats flitigt i livsmedelsindustrins produktutveckling.
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Havre har utnyttjats flitigt i livsmedelsindustrins produktutveckling.

Den finländska livsmedelsindustrin satsar på innovationer och förväntar sig att tillväxten fortsätter.

Mest läst senaste veckan