|

Högskolestiftelsen i Österbotten planerar miljonutdelning för 2020

Ulrica Karp har vid delegationens höstmöte återvalts som styrelseordförande för Högskolestiftelsen i Österbotten. Zoom
Foto: Erik Åhman/Arkiv

Ulrica Karp har vid delegationens höstmöte återvalts som styrelseordförande för Högskolestiftelsen i Österbotten.

Ulrica Karp har vid delegationens höstmöte återvalts som styrelseordförande för Högskolestiftelsen i Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Petri Sandkvist valdes in som ny styrelsemedlem istället för avgående medlemmen Ilkka Penttilä. Andreas Uthardt återvaldes i styrelsen och som övriga styrelsemedlemmar fortsätter Stefan Talus och Gun Kapténs. Som suppleanter fortsätter Maria Höglund och Anna-Lena Palomäki.

Delegationens ordförande Patrick Ragnäs och viceordförande Annika Tidström återvaldes, liksom delegationsmedlemmarna Örjan Andersson, Kjell Antus, Sören Kock, Ann-Maj Björkell-Holm och Kristina Ström.

Kjell Blomqvist fortsätter som tf verkställande direktör för Högskolestiftelsen. Han vikarierar ordinarie vd Katarina Heikius fram till 31 juli 2020.

Nästa år fyller stiftelsen 30 år samtidigt som Ann-Mari Finniläs fond firar 20 år. För jubileumsåret planerar Högskolestiftelsen i Österbotten en miljonutdelning. Strategiskt centrala mål för utdelningen är framtidens lärande, högre teknikutbildning samt välfärd och välmående i Österbotten. Större satsningar görs 2020 inom energitekniken och pedagogikforskningen.

Genom åren har den unga stiftelsen och dess fonder betalat ut över 13 miljoner euro till gagn för högskoleutbildningen och -forskningen i Österbotten. Högskolestiftelsens ändamål är att ekonomiskt bidra till att upprätthålla och utveckla högskoleverksamhet, vetenskaplig forskning och utbildning i svenska Österbotten.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vörå borde spara mer – nu föreslås samarbetsförhandlingar igen

Efter ett omsorgsfullt budgetarbete måste Vörå kommun spara ännu mer.
Foto: Karin Sundström

Efter ett omsorgsfullt budgetarbete måste Vörå kommun spara ännu mer.

En halv miljon euro behövs för att få den kommunala ekonomin i Vörå i balans. Om kommundirektörens förslag godkänns drar samarbetsförhandlingar i gång, man har redan vänt på de flesta andra stenar.

Mest läst senaste veckan