|

Högskolestiftelsen i Österbotten planerar miljonutdelning för 2020

Ulrica Karp har vid delegationens höstmöte återvalts som styrelseordförande för Högskolestiftelsen i Österbotten. Zoom
Foto: Erik Åhman/Arkiv

Ulrica Karp har vid delegationens höstmöte återvalts som styrelseordförande för Högskolestiftelsen i Österbotten.

Ulrica Karp har vid delegationens höstmöte återvalts som styrelseordförande för Högskolestiftelsen i Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Petri Sandkvist valdes in som ny styrelsemedlem istället för avgående medlemmen Ilkka Penttilä. Andreas Uthardt återvaldes i styrelsen och som övriga styrelsemedlemmar fortsätter Stefan Talus och Gun Kapténs. Som suppleanter fortsätter Maria Höglund och Anna-Lena Palomäki.

Delegationens ordförande Patrick Ragnäs och viceordförande Annika Tidström återvaldes, liksom delegationsmedlemmarna Örjan Andersson, Kjell Antus, Sören Kock, Ann-Maj Björkell-Holm och Kristina Ström.

Kjell Blomqvist fortsätter som tf verkställande direktör för Högskolestiftelsen. Han vikarierar ordinarie vd Katarina Heikius fram till 31 juli 2020.

Nästa år fyller stiftelsen 30 år samtidigt som Ann-Mari Finniläs fond firar 20 år. För jubileumsåret planerar Högskolestiftelsen i Österbotten en miljonutdelning. Strategiskt centrala mål för utdelningen är framtidens lärande, högre teknikutbildning samt välfärd och välmående i Österbotten. Större satsningar görs 2020 inom energitekniken och pedagogikforskningen.

Genom åren har den unga stiftelsen och dess fonder betalat ut över 13 miljoner euro till gagn för högskoleutbildningen och -forskningen i Österbotten. Högskolestiftelsens ändamål är att ekonomiskt bidra till att upprätthålla och utveckla högskoleverksamhet, vetenskaplig forskning och utbildning i svenska Österbotten.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Fängelse för mannen som slog sönder ett öga med pistol – men åklagaren är inte nöjd

En 33-årig man hann med mycket i Kristinestad under bara ett par månader. Egentligen skulle 33-åringen sitta i fängelse nu, men åklagaren anmälde missnöje med domen.
Foto: Mikael Nybacka

En 33-årig man hann med mycket i Kristinestad under bara ett par månader. Egentligen skulle 33-åringen sitta i fängelse nu, men åklagaren anmälde missnöje med domen.

En 33-årig man från Kristinestad döms till 11 månaders ovillkorligt fängelse för en rå misshandel. Offret kunde ha mist sitt öga när han blev slagen med pistol. Men åklagaren är missnöjd med domen.

Mest läst senaste veckan