|

STT: Utrikesutskottet har röstat om Haavistos agerande – majoriteten nöjda

Utrikesminister Pekka Haavisto hördes på tisdag gällande sitt agerande kring flyktinglägret al-Hol i Syrien. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Utrikesminister Pekka Haavisto hördes på tisdag gällande sitt agerande kring flyktinglägret al-Hol i Syrien.

Majoriteten av Utrikesutskottet anser att Pekka Haavisto (Gröna) och regeringen har agerat rätt i frågan om flyktinglägret al-Hol i Syrien, skriver STT.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utrikesminister Pekka Haavisto har under tisdagen hörts av Utrikesutskottet gällande flyktinglägret al-Hol i Syrien. Efter att ha hört Haavisto röstade utskottet om regeringens agerande i frågan.

Rösterna föll 10-3 för att regeringen har agerat korrekt, säger utskottsråd Tiina Larvala till STT.

På måndagen spreds nyheten om att utrikesminister Pekka Haavisto skulle ha pressat en tjänsteman på Utrikesministeriet. Enligt uppgifter i medierna ville Haavisto att Utrikesministeriets konsulära chef Pasi Tuominen ordnade så att de finländska barnen på flyktinglägret al-Hol i Syrien skulle komma till Finland utan sina mammor. Tuominen vägrade eftersom det eventuellt är olagligt, varefter han flyttades till andra uppdrag. Haavisto förnekade alla uppgifter om påtryckningar.

Utrikesutskottets ordförande Mika Niikko (Sannf) meddelade senare på måndagskvällen att utskottet vill ha en omfattande förklaring av Haavisto och bjöd då in honom att höras under tisdagen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ralf Sund: "Folk verkar glömma att regeringen har ett helhetsansvar"

STTK:s chefsekonom Ralf Sund.
Foto: Lehtikuva/Jussi Helttunen

STTK:s chefsekonom Ralf Sund.

Regeringen bör hålla sig borta från avtalsförhandlingarna, men se till så att kommunerna har råd att betala vårdpersonalens löneförhöjningar.

Mest läst senaste veckan