|

Riksdagen gav grönt ljus för regeringen Marin – 99 röstade ja, 70 nej

Sanna Marin är nu världens yngsta statsminister. Zoom
Foto: Erik Sandström/SPT

Sanna Marin är nu världens yngsta statsminister.

Majoriteten av riksdagen godkänner Sanna Marin (SDP) som statsminister.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksdagen har röstat om Finlands blivande statsminister. 99 riksdagsledamöter röstade för Sanna Marin, medan 70 röstade emot.

Sanna Marin, 34, blir därmed Finlands nya statsminister. Samtidigt får Finland även världens yngsta statsminister. Tidigare var Ukrainas premiärminister, 35-årige Oleksij Honcharuk, den yngsta i världen på motsvarande post.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ohisalo slår ner oppositionens kritik – "Vi kan göra den gröna teknologin till nya Nokia"

De grönas ordförande Maria Ohisalo säger att regeringens pinfärska budgetförslag är ett steg i rätt riktning mot ett koldioxidneutralt Finland år 2035.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

De grönas ordförande Maria Ohisalo säger att regeringens pinfärska budgetförslag är ett steg i rätt riktning mot ett koldioxidneutralt Finland år 2035.

De grönas ordförande och inrikesministern Maria Ohisalo ser ingen relevans i påståenden om att regeringen i och med sina budgetbeslut tar kål på finländska näringsidkare.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan