Vasabladet skrev den 5 januari 2020 att Malax inte offentliggör namnet på det nya serviceboendet ännu, trots att namnskyltar redan satts upp på byggnaden. Det här stämmer inte. Malax kommun meddelade i ett pressmeddelande den 20 december 2019 att man offentliggör namnet, Malmgården på svenska och Malminkartano på finska.

Den ursprungliga planen var att avslöja namnet vid invigningen. I stället valde kommunen att berätta om namnet strax före jul. Orsaken är att man av praktiska orsaker valde att få namnskylten på plats i samband med att fastigheten färdigställs och entreprenaden avslutas.

"Planen är att boendet överlämnas till kommunen i februari och de boende flyttar in i mars. När verksamheten inleds underlättar det om fastigheten har ett namn. En invigning blir aktuell efter att boendet tagits i bruk." Så står det i pressmeddelandet som är undertecknat av socialdirektör Yvonne Holming och kommundirektör Jenny Malmsten.

Namnet Malmgården, på finska Malminkartano, föreslogs av många Malaxbor.


Namnet Malmgården valdes enhälligt av vård- och omsorgsnämnden och var även det namnförslag som flest kommuninvånare föreslog i samband med namntävlingen i somras.