VBL korrigerar: Malax informerade om Malmgården

Att det nya serviceboendet i Malax fick sitt officiella namn redan nu beror på att byggnaden är klar. När verksamheten inleds är det också enklare om enheten har ett namn. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Att det nya serviceboendet i Malax fick sitt officiella namn redan nu beror på att byggnaden är klar. När verksamheten inleds är det också enklare om enheten har ett namn.

Namnet Malmgården, på finska Malminkartano, är inte hemligt längre. Inflyttning till det nya serviceboendet i Malax sker i mars.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasabladet skrev den 5 januari 2020 att Malax inte offentliggör namnet på det nya serviceboendet ännu, trots att namnskyltar redan satts upp på byggnaden. Det här stämmer inte. Malax kommun meddelade i ett pressmeddelande den 20 december 2019 att man offentliggör namnet, Malmgården på svenska och Malminkartano på finska.

Den ursprungliga planen var att avslöja namnet vid invigningen. I stället valde kommunen att berätta om namnet strax före jul. Orsaken är att man av praktiska orsaker valde att få namnskylten på plats i samband med att fastigheten färdigställs och entreprenaden avslutas.

"Planen är att boendet överlämnas till kommunen i februari och de boende flyttar in i mars. När verksamheten inleds underlättar det om fastigheten har ett namn. En invigning blir aktuell efter att boendet tagits i bruk." Så står det i pressmeddelandet som är undertecknat av socialdirektör Yvonne Holming och kommundirektör Jenny Malmsten.

Namnet Malmgården, på finska Malminkartano, föreslogs av många Malaxbor.
Foto: Mikael Nybacka

Namnet Malmgården, på finska Malminkartano, föreslogs av många Malaxbor.


Annons
Namnet Malmgården valdes enhälligt av vård- och omsorgsnämnden och var även det namnförslag som flest kommuninvånare föreslog i samband med namntävlingen i somras.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Byggare vill ha fler båthallar i Kronvik: Intresse finns, säger Tom Harju

Tom Harju har reserverat två tomter i Kronvik.
Foto: Anders Strandén

Tom Harju har reserverat två tomter i Kronvik.

Kronvikshamnen är ett steg närmare det småbåtscentrum som den planerats för. Två privata aktörer har reserverat tomter för att bygga båthallar i hamnen. Läget lockar.

Mest läst senaste veckan