|

Seta får pris för ungdomsarbete – "En banbrytande insats"

Människorättsorganisationen Seta har arbetat aktivt för att förbättra situationen för unga som tillhör sexuella minoriteter eller könsminoriteter, anser Undervisnings- och kulturministeriet. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Människorättsorganisationen Seta har arbetat aktivt för att förbättra situationen för unga som tillhör sexuella minoriteter eller könsminoriteter, anser Undervisnings- och kulturministeriet.

Organisationen Seta har arbetat aktivt för unga i över tio år, skriver Undervisnings- och kulturministeriet i sin prismotivering.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Människorättsorganisationen Setas ungdomsarbete får ett pris på 20 000 euro av Undervisnings- och kulturministeriet. I sin prismotivering skriver ministeriet att Seta arbetat aktivt för unga i över tio år och att situationen för unga som tillhör sexuella minoriteter eller könsminoriteter förbättrats avsevärt under denna tidsperiod.

–  Seta har gjort en banbrytande insats för att utveckla ungdomsarbetet så att det beaktar sexuella och könsminoriteter, säger forsknings- och kulturminister Hanna Kosonen (C) i ett pressmeddelande.

Undervisnings- och kulturministeriet delar årligen ut ett pris till en aktör som bedriver ungdomsarbete.
Foto: Ari Sundberg/SPT

Undervisnings- och kulturministeriet delar årligen ut ett pris till en aktör som bedriver ungdomsarbete.Enligt Undervisnings- och kulturministeriet har Seta samarbetat med kommuner, andra föreningar och ungdomsgrupper i sitt ungdomsarbete. Seta har varit en förebild både för dem som arbetar professionellt med unga och för dem som ställer upp frivilligt, skriver ministeriet.
Annons
Undervisnings- och kulturministeriet har delat ut ett pris för ungdomsarbete sedan 2002. Vartannat år delas priset ut till en person som arbetat för unga och vartannat år till en allmännyttig förening. Beslutet om årets pristagare fattades av minister Kosonen efter att hon hört en prisjury.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Höststormen nästan här – "Gör dina butiksresor nu"

Enligt prognosen är stormen som värst natten mellan onsdag och torsdag.
Foto: Kati Hiekkanen

Enligt prognosen är stormen som värst natten mellan onsdag och torsdag.

Meteorologen uppmanar människor att förbereda sig väl inför höststormen som blåser in under onsdagen. Vänta inte med att gå till butiken, utan gör det så tidigt som möjligt.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan