|

Ikea återkallar mugg – kan avge giftigt ämne

Ikea återkallar resemuggar som kan ge ifrån sig höga halter av ämnet dibutylftalat. Arkivbild. Zoom
Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix/TT

Ikea återkallar resemuggar som kan ge ifrån sig höga halter av ämnet dibutylftalat. Arkivbild.

Ikea uppmanar kunder som har köpt en resemugg med namnet "Troligtvis" att sluta använda muggen och lämna tillbaka produkten till ett Ikeavaruhus mot återbetalning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Anledningen är att muggen kan ge ifrån sig alltför höga halter av det giftklassade ämnet dibutylftalat, skriver Ikea i ett pressmeddelande.

Ämnet hör till en av de tre farligaste ftalaterna, en grupp ämnen som används som mjukgörare i plast. Ikea uppger dock att risken för en omedelbar negativ hälsopåverkan för dem som använder muggen är mycket låg.

Muggen kan ge ifrån sig alltför höga halter av det giftklassade ämnet dibutylftalat, skriver Ikea i ett pressmeddelande.
Foto: IKEA

Muggen kan ge ifrån sig alltför höga halter av det giftklassade ämnet dibutylftalat, skriver Ikea i ett pressmeddelande.De muggar som återkallelsen gäller är märkta med "made in India" och har sålts på Ikeavaruhus sedan oktober förra året.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Mängden sex påverkar kvinnans klimakterium

Mängden sex tycks påverka huruvida kvinnan går in i övergångsåldern tidigt eller sent.
Foto: isabell Höjman/TT/Arkiv

Mängden sex tycks påverka huruvida kvinnan går in i övergångsåldern tidigt eller sent.

Det tycks finnas ett direkt samband mellan mängden sex och sannolikheten för när en kvinna kommer i klimakteriet. Ju mer sex, desto senare går kvinnan in i övergångsåldern.

Mest läst senaste veckan