Lyckat första år för engelsk utbildning på Novia

Utbildningen har fått en lyckad start. Zoom
Foto: Arkiv

Utbildningen har fått en lyckad start.

Första året med mastersutbildningen Industrial Management and Engineering har varit mycket populär bland de tjugo som studerar på linjen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utbildningen Industrial Management and Engineering riktar sig till personer som ska skapa värde i framtidens ledarskap och affärsutveckling. Utbildningen tar emot 20 studerande och undervisningsspråket är engelska.

Utbildningen är Novias sätt att svara på de kunskaps- och rekryteringsbehov som finns inom det internationella affärslivet och industrin. Under det första året läser deltagarna om ledarskap och affärsutveckling. Andra året fokuserar utbildningen på beslutsfattande, analytik och examensarbetet. 

Målgruppen för utbildningen är personer med ingenjörs- och eller annan jämförbar examen på yrkeshögskolenivå eller som har en kanindatexamen inom teknik.  Även diplomingenjörer eller personer med annan postgradualexamen inom teknik är rätt målgrupp för den här utbildningen. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Åbo Akademi vill utbilda jurister – juridikstuderande i Vasa befarar resursbrist

Jonas Holm är ordförande för ämnesföreningen Justus vid Helsingfors universitets juristutbildning i Vasa.
Foto: Björn Nyberg

Jonas Holm är ordförande för ämnesföreningen Justus vid Helsingfors universitets juristutbildning i Vasa.

Resurserna räcker inte till för ännu en juristutbildning på svenska, säger HU. Behovet finns, både bland studerande och omgivning, säger Åbo Akademi.

Mest läst senaste veckan