|

Företagarna i Finland: Den nuvarande klimatpolitiken är dyr

Företagarna i Finland vill slopa stöd för fossila bränslen och i stället rikta statligt stöd till innovationer, vilket kan gynna små och medelstora företag. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Företagarna i Finland vill slopa stöd för fossila bränslen och i stället rikta statligt stöd till innovationer, vilket kan gynna små och medelstora företag.

Klimatpolitiken borde vara så kostnadseffektiv som möjligt för att uppnå resultat utan att ekonomin lider, anser Företagarna i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Företagarna i Finland har publicerat en rapport över hur klimatförändringen inverkar på marknaden. I ett pressmeddelande skriver organisationen att klimatåtgärderna måste vara så kostnadseffektiva som möjligt.

– Ett högre pris på koldioxid och genom att satsa på att utveckla ny teknologi uppnår man de mest kostnadseffektiva lösningarna, säger ekonomen Sampo Seppänen i pressmeddelandet.

Enligt Företagarna i Finland är den nuvarande klimatpolitiken ineffektiv vilket lägger press på de offentliga finanserna. EU:s klimatpolitik beskrivs som komplicerad, medan ett överdrivet regelverk i Finland leder till onödiga kostnader för företagen.

Utsläppshandeln och beskattning beskrivs som effektiva verktyg för att de som orsakar utsläpp också ska betala för dem. Samtidigt kritiserar Företagarna i Finland statens stöd till bland annat industri som använder fossila bränslen.

Annons
För företagare uppstår det ändå många nya möjligheter då konsumtionsvanorna förändras och lagändringar gör att det behövs nya klimatvänligare lösningar.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Statsminister Sanna Marin har gift sig – "Av alla människor är du den rätta för mig"

Statsminister Sanna Marin gifte sig lördagen den 1 augusti 2020 med maken Markus Räikkönen. Bröllopet firades i statsministerns tjänstebostad Villa Bjällbo.
Foto: Minttu Saarni

Statsminister Sanna Marin gifte sig lördagen den 1 augusti 2020 med maken Markus Räikkönen. Bröllopet firades i statsministerns tjänstebostad Villa Bjällbo.

Statsminister Sanna Marin meddelar på sociala medier att hon gift sig på lördagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan