|

Aimo Latvala är Stormossens nya vd – tar över rodret i juni

Aimo Latvala. Zoom
Foto: Vasa Elektriska/Arkiv

Aimo Latvala.

Då Stormossens vd Leif Åkers går i pension i mitten av juni, är det Raveras nuvarande vd, ingenjören Aimo Latvala, som tar över som chef på avfallsbolaget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Åkers har arbetat på Stormossen i 30 år och var också med om att starta det kommunalt ägda avfallsbolaget.

Latvala börjar som vd den 1 juni. Han är nu chef för Ravera, Vasa Elektriskas dotterbolag som bland annat ansvarar för utbyggnad av elnäten.

39 personer sökte vd-tjänsten.

Aktiebolaget Stormossen ägs av Vasa, Korsholm, Korsnäs, Malax, Storkyro och Vörå. Det hanterar det avfall som områdets drygt 107.000 invånare producerar. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

På vissa ställen har Henrik förlorat halva skogen: "Värsta stormen på tjugo år"

Förarglig. Så beskriver Henrik Holm stormen och dess verkningar på tallarna i Hirvlax som hans farfar planterade på 1940-talet.
Foto: Marcus Lillkvist

Förarglig. Så beskriver Henrik Holm stormen och dess verkningar på tallarna i Hirvlax som hans farfar planterade på 1940-talet.

Nykarlebys västra byar drabbades hårt av stormen Aila. Hirvlaxbon Henrik Holm visar upp ett skifte där upp till hälften är förlorat.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan