|

Drottning Elizabeths barnbarn skiljer sig

Peter Phillips och hans fru Autumn Phillips på den klassiska hästkapplöpningen Royal Ascot i somras. Zoom
Foto: Alastair Grant/AP/TT/Arkiv

Peter Phillips och hans fru Autumn Phillips på den klassiska hästkapplöpningen Royal Ascot i somras.

Drottning Elizabeths barnbarn Peter Phillips och hans fru Autumn Phillips skiljer sig efter tolv år.Beskedet är den senaste i en rad skrällar som har skakat det brittiska kungahuset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Prins Andrews timeout, beskedet att prins Harry lämnar sina kungliga plikter, och nu Peter Phillips skilsmässa. Kungahusets stjärnglans har fått smäll efter smäll de senaste månaderna.

42-årige Peter Phillips är son till prinsessan Anne och det äldsta av drottningens åtta barnbarn. Han och hans fru informerade drottningen och familjen om beslutet förra året, enligt ett uttalande. Paret har två barn, Savannah, 9 och Isla, 7.

– De hade kommit fram till att det här var den bästa vägen att gå för deras två barn och för en fortsatt vänskap, säger deras talesperson.

– Beslutet att skilja sig och dela vårdnaden kom efter flera månader av diskussioner, och trots att det är sorgligt är det vänskapligt. Parets första prioritet kommer att vara de underbara döttrarna Savannah och Islas fortsatta välbefinnande och uppfostran.

Annons
Buckingham Palace har inte kommenterat beskedet.

Peter Phillips är nummer 15 i den brittiska tronföljden. Han har ingen kunglig titel och har i stor utsträckning hållit sig undan rampljuset.

I januari meddelade prins Harry och hans hustru Meghan att de skulle dra ned på offentliga uppdrag och tillbringa mer tid i Kanada och USA.

I november tog prins Andrew på egen begäran timeout från offentliga uppdrag på obestämd tid efter uppgifter om kopplingar till mångmiljardären Jeffrey Epstein, som anklagas för trafficking.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Turkiet: Migranter rör sig mot EU-gränsen

Migranter vandrar mot den grekiska gränsen i hopp om att beskedet om öppna gränser ska visa sig stämma.
Foto: Ergin Yildiz/AP/TT

Migranter vandrar mot den grekiska gränsen i hopp om att beskedet om öppna gränser ska visa sig stämma.

Uppgiften om att Turkiet ska öppna gränserna mot EU har fått hundratals migranter att röra sig mot gränsen till Grekland.

Mest läst senaste veckan