|

Programledarnas oro inför glittrigt shownummer: Vet inte om vi lyckas

Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson kommer att ha fullt upp i Melodifestivalens tredje deltävling. Zoom
Foto: Pontus Lundahl/TT

Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson kommer att ha fullt upp i Melodifestivalens tredje deltävling.

Melodifestivalens programledare kommer att satsa på glittriga shownummer i den tredje deltävlingen.Men det finns många orosmoment inför direktsändningen. – Det har varit nära att kameror har pajat under repetitionerna, säger Linnea Henriksson.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förra veckan sjöng Linnea Henriksson den stillsamma låten "Kom närmre" i Melodifestivalens mellanakt. Men när musiktävlingen sänds från Luleå på lördag dras tempot upp igen.

Den här gången framför Lina Hedlund ett eget nummer innan röstningsresultatet presenteras. Hon berättar att mycket rekvisita kommer att användas på scenen, allt från en toalett till en kista.

– Jag är ju en showgirl, och det känns väldigt roligt att få göra ett shownummer, paketerat med lite humor. Sedan blir det en härligt glittrig öppning.

Men inför öppningsnumret är det mycket som ska klaffa – saker som programledarna inte riktigt kan styra över.

Annons
– Vi har ett moment med oklar utgång som är svårt att göra. Så vi vet inte om vi kommer att lyckas eller inte. Men det gör igenting, numret går inte sönder om vi misslyckas, säger David Sundin.

Linnea Henriksson håller med.

– Det finns absolut tydliga orosmoln över vissa grejer man ska göra. Det har varit nära att kameror har pajat under repetitionerna, berättar hon och fortsätter.

– Det var några som skrev numret och tänkte "det här blir roligt". Sedan är det någon som ska göra det, som kanske inte var med på samma möte.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tre "Idol"-deltagare coronasmittade – Deltagarna sjunger från sina hotellrum

Idolerna som gått vidare till fredagsfinal. Övre raden: Affe Hagström, Nadja Holm, Paulina Pancenkov, Nova Luther, Maya Arctaedius, Mattias Nederman, Simon Karlsson. Nedre raden: Gabriel Abdulahad, Niklas Hultberg, Indra Elg, Ella Hedström, Herman Silow. Frånvarande: Caspar Camitz. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Idolerna som gått vidare till fredagsfinal. Övre raden: Affe Hagström, Nadja Holm, Paulina Pancenkov, Nova Luther, Maya Arctaedius, Mattias Nederman, Simon Karlsson. Nedre raden: Gabriel Abdulahad, Niklas Hultberg, Indra Elg, Ella Hedström, Herman Silow. Frånvarande: Caspar Camitz. Arkivbild.

UPPDATERAD 16.43. Ytterligare två deltagare i "Idol" i Sverige har smittats av coronaviruset. Affe Hagström och Nadja Holm har testats positiva. Tidigare i veckan insjuknade Caspar Camitz.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan