|

Svindyrt pris för tv-spel som aldrig blev av

Så här ser den ut, Nintendos och Sonys gemensamma konsol som aldrig släpptes. Pressbild. Zoom
Foto: Heritage Auctions/TT

Så här ser den ut, Nintendos och Sonys gemensamma konsol som aldrig släpptes. Pressbild.

En gång i tiden skulle Sony och Nintendo göra en tv-spelskonsol ihop. Men samarbetet sprack – och nu säljs den kanske sista kvarvarande prototypen av konsolen som aldrig blev av. Prislappen: Flera miljoner kronor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den kunde ha skrivit tv-spelshistoria, Nintendos och Sonys gemensamma tv-spelskonsol i början på 1990-talet.

Förutom att spela upp Super-Nintendo-kasetter fanns en inbyggd skivspelare för den då spännande nya cd-tekniken.

Men konsolen nådde aldrig längre än prototypstadiet. Det brukar beskrivas som så att när Nintendo såg den dåvarande konkurrenten Segas cd-satsning floppa, så drog man sig ur samarbetet. Sony fortsatte dock på egen hand och släppte sin Playstation ett par år senare, 1994, i Japan.

Nintendo fortsatte å sin sida att satsa på kasetter och släppte 1996 Nintendo 64. Den gemensamma satsningen föll i glömska, och har med åren omgärdats av mytbildning.

Annons
Nu säljs ett av de få – möjligtvis den enda kvarvarande – prototypen av Sonys och Nintendos konsol. Den kan fortfarande spela upp kassetter och har lagats så att cd-spelaren kan spela upp musik, meddelar auktionskammaren Heritage Auctions.

Den som är köpsugen på tv-spelshistoria får dock räkna med att hosta upp en rejäl slant. I skrivande stund är priset uppe i 350 000 dollar, motsvarande 323 000 euro.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

De österbottniska hårdrockarna som inte tänker kommersiellt – nu är One Desire landets hetaste band

Medlemmarna i One Desire är från vänster Jimmy Westerlund (gitarr, producent), André Linman (sång, gitarr), Jonas Kuhlberg (bas) och Ossi Sivula (trummor).
Foto: Pressbild

Medlemmarna i One Desire är från vänster Jimmy Westerlund (gitarr, producent), André Linman (sång, gitarr), Jonas Kuhlberg (bas) och Ossi Sivula (trummor).

Jimmy Westerlund och André Linman lovade varandra att spela tillsammans i ett band – och att enbart göra musik som de verkligen gillar. Nu toppar One Desire albumförsäljningslistan.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan