|

HS: Bara ett fåtal har avbokat sina paketresor

Costa Adeje Palace-hotellet på Teneriffa är i karantän. På hotellet finns fyra finska resenärer. Zoom
Foto: LEHTIKUVA

Costa Adeje Palace-hotellet på Teneriffa är i karantän. På hotellet finns fyra finska resenärer.

Coronaviruset och influensatiderna är troligen orsaker till reseavbokningar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Helsingin Sanomats rundringning är det endast ett fåtal resenärer som avbokat sina paketresor till Kanarieöarna. Efter att ett hotell på Teneriffa satts i karantän på grund av misstankar om coronavirus, har resebyråerna fått en del telefonsamtal.

– Det har kommit lite fler förfrågningar än vanligt i början av veckan. Det handlar om praktiska saker som rör resorna; kan man resa normalt och hur ser det ut på semesterorten, säger Aurinkomatkats kommunikatör Mari Kanerva till HS.

Det finns finska resenärer från både Aurinkomatkat och Tui på karantänhotellet på Teneriffa.

Tuis danska kommunikationschef Mikkel Hansen säger att hans uppfattning är att "några" finländska resenärer ställt in sina resor till Kanarieöarna.

Annons
– Det är svårt att veta orsakerna. Det är klart människor har många olika orsaker till att avboka. Men visst kan situationen göra en del nervösa, säger

Enligt Kanerva på Aurtinkomatkat är det också influensasäsong och det kommer avbokningar av många orsaker.

Resbyråerna uppgav inga exakta mängder avbokningar på onsdagen, men sade att man uppskattar avbokningarna till under tio.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finland stödjer jämlik tillgång till vaccin – går in med 2,5 miljoner i global vaccinallians

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) deltog för Finlands del i den globala vaccinalliansen Gavis toppmöte på torsdagen. Arkivbild.
Foto: Mikael Piippo/SPT

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) deltog för Finlands del i den globala vaccinalliansen Gavis toppmöte på torsdagen. Arkivbild.

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) betonar att alla ska ha samma rätt till vaccin oberoende av var man befinner sig.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan