|

Netflix blev döden för dvd och blueray

Filmen Hajen (1975) på Blue-Ray vid TV-soffan. Nu läggs den svenska branschorganisationen för videodistribution ned. Zoom
Foto: Johan Nilsson/TT

Filmen Hajen (1975) på Blue-Ray vid TV-soffan. Nu läggs den svenska branschorganisationen för videodistribution ned.

Sveriges videodistributörers förening, branschorganisationen för de som säljer dvd- och blurayfilmer i Sverige, lägger efter några tunga år ned. Det berättar föreningens sekreterare, Björn Gregfelt, för Kulturnytt i P1.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Från att ha haft ett 35-tal medlemmar när jag började är vi nu nere på fyra. Så den har spelat ut sin roll, säger han till radion.

Orsaken är att strömningstjänster och piratkopiering helt förändrat branschen. Videoleverantörer lägger antingen ned eller slås ihop med jätteaktörer för att överleva när försäljningen av fysisk media sjunker.

Enligt föreningens statistik från 2007 till 2017 rasade branschens omsättning i Sverige med tre fjärdedelar. Sedan dess har ingen statistik insamlats på grund av att underlag saknats.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Justin Bieber skjuter upp sin turné

Justin Bieber skjuter upp sin turné i Kanada och USA. Arkivbild.
Foto: Giorgio Benvenuti/AP/TT

Justin Bieber skjuter upp sin turné i Kanada och USA. Arkivbild.

Justin Bieber skulle ut på sin första turné på flera år, men nu skjuts artistens alla speldatum upp på grund av coronavirusets spridning.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan