|

Chefredaktörens svar: Utan prenumeranter kan vi inte göra vårt jobb

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Svar:

Tack för responsen. Artiklar med så kallad krisinformation från myndigheterna är alltid öppna på VBL:s webbplats. De texterna kan alltså läsas även av den som inte prenumererar. Icke-prenumeranter kan också fritt ta del av vår liveblogg, där vi samlar senaste nytt om coronaviruset. Bara för att nämna några exempel; det finns flera andra öppna artiklar om pandemin på vår sajt.

Men därmed inte sagt att allt vi skriver är öppet för icke-prenumeranter. Den linjen – att journalistik måste få kosta – har vi inga planer på att frångå. Förklaringen är enkel: som tidning och kommersiellt företag är VBL helt beroende av prenumerations- och annonsintäkter. Utan betalande prenumeranter har vi inte möjlighet att över huvud taget producera samhällsviktig journalistik.

Det är för övrigt inte speciellt dyrt att stöda den lokala journalistiken. För en euro kommer man åt alla våra artiklar på www.vasabladet.fi under den första månaden som prenumerant.

 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

ARTIKEL: Företagssanering klokt alternativ till konkurs

Varuhuskedjan Anttila gick i konkurs sommaren 2016. I coronaepidemins spår kan det komma en våg av konkurser. Men det finns åtminstone ibland andra utvägar än konkurs.
Foto: Lehtikuva/Teemu Salonen

Varuhuskedjan Anttila gick i konkurs sommaren 2016. I coronaepidemins spår kan det komma en våg av konkurser. Men det finns åtminstone ibland andra utvägar än konkurs.

Företagssanering är ett humant och ekonomiskt klokt alternativ till konkurs, skriver Christian Näsman. Han är medlem i Finlands advokatförbunds delegation för konkursärenden.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan