|

Grundlagsutskottet informerade om beredskapslagen

Grundlagsutskottets ordförande Johanna Ojala-Niemelä (SDP) informerar om grundlagsutskottets behandling av tillämpningen av beredskapslagarna på torsdag eftermiddag. Arkivbild. Zoom
Foto: Henri Forss/SPT

Grundlagsutskottets ordförande Johanna Ojala-Niemelä (SDP) informerar om grundlagsutskottets behandling av tillämpningen av beredskapslagarna på torsdag eftermiddag. Arkivbild.

Grundlagsutskottet har behandlat tillämpningen av beredskapslagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksdagens grundlagsutskott har behandlat tillämpningen av de ibruktagna paragraferna i beredskapslagen på torsdag förmiddag. Utskottet ska informerade om sina beslut i dag klockan 15.15.


 


I onsdags behandlade grundlagsutskottet ibruktagningen av paragraferna. Utskottet godkände ibruktagningen förutom på en punkt som gäller arbetsplikt.
Annons
Enligt punkten som gäller arbetsplikt skulle myndigheterna ha rätt att beordra 18–67-åriga personer med utbildning inom hälsovården att rycka in.

Det blev möjligt för statsrådet att ta i brukberedskapslagen efter att statsrådet och presidenten i måndags konstaterade att undantagsförhållanden råder i Finland.

Grundlagsutskottets presskonferens sänds direkt på riksdagens webbplats.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Forskningsinstitut förutspår en kort och djup coronasvacka – bnp kommer att sjunka med 5 procent

Bland annat restaurangerna har varit tvungna att stänga sina lokaler för kunder på grund av coronaepidemin. Däremot är det fortfarande tillåtet att sälja mat för avhämtning.
Foto: Ari Sundberg/SPT

Bland annat restaurangerna har varit tvungna att stänga sina lokaler för kunder på grund av coronaepidemin. Däremot är det fortfarande tillåtet att sälja mat för avhämtning.

Statens ökade skuldsättning behöver inte vara ett problem, skriver Löntagarnas forskningsinstitut i sin senaste prognos som ser på den ekonomiska utvecklingen under coronakrisen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan