|

Skolelev – se hit! Vi vill ta del av din vardag i hemskolan

Foto: Shutterstock/SPT Zoom
Foto: Shutterstock/SPT

Foto: Shutterstock/SPT

SPT söker åtta elever från hela Svenskfinland som vill berätta om sin nya vardag i en serie artiklar. Nu ska eleverna stå i fokus.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vad gör du i din hemskola just nu? Vad känns bra, vad känns dåligt? Har du raster och hur känns det att vara borta från kompisarna?

Nyhetsbyrån SPT gör en artikelserie om elevernas vardag när skolan flyttat hem. Nu vill vi höra elevernas röster.

Vi söker åtta elever från hela Svenskfinland som vill dela med sig av sin nya vardag. Du som går i årskurs 4–9 i grundskolan kan delta.

Eleverna får ringa eller skriva och berätta om hur de har det. Helheten ska också innehålla videomaterial och uppdateringar från sociala medier om skolelevernas vardag. Elevernas erfarenheter kompletteras med intervjuer med lärare, experter och föräldrar.

Annons
Syftet är att göra elevernas röster hörda. Helheten kan också fungera som stöd för andra elever som är i samma läge. Att skolan plötsligt flyttar hem är speciell situation för alla.


Vi söker elever och föräldrar som vill vara med under den kommande veckan. Paketet ska följas upp med samma gäng i månadsskiftet och senare i april.

Helheten publiceras på de finlandssvenska dagstidningarnas webbplatser och tryckta tidningar. Med i projektet är bland annat Hufvudstadsbladet, Vasabladet och Åbo Underrättelser.

Intresserad? Ta kontakt via e-post: skola@sptnyheter.fi

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Grundlagsutskottet kräver förtydliganden innan restaurangerna öppnar igen

Den första juni ska landets restauranger få öppna igen under begränsade förhållanden.
Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

Den första juni ska landets restauranger få öppna igen under begränsade förhållanden.

Begränsningarna på restaurangerna ska enligt regeringens proposition vara i kraft till slutet av oktober. Den långa tidsperioden gör det inte möjligt att grunda begränsningarna på grundlagens 23:e paragraf, konstaterar riksdagens grundlagsutskott.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan