|

Myndigheterna börjar informera om antalet intensivvårdsfall

Utgångspunkten är att myndigheterna informerar om antalet testade, antalet bekräftade fall, antalet intagna patienter och antalet patienter som kräver intensivvård på grund av coronaviruset. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Utgångspunkten är att myndigheterna informerar om antalet testade, antalet bekräftade fall, antalet intagna patienter och antalet patienter som kräver intensivvård på grund av coronaviruset.

Utgångspunkten är att myndigheterna nu informerar om antalet testade, antalet bekräftade fall, antalet intagna patienter och antalet patienter som kräver intensivvård på grund av coronaviruset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Från och med nu börjar myndigheterna rapportera om antalet fall som kräver intensivvård på grund av coronaviruset.

Tidigare har myndigheterna varit försiktiga med det eftersom enskilda patienter lätt kan kännas igen utifrån uppgifterna.

– Vår utgångspunkt är nu att vi informerar om antalet testade, antalet bekräftade fall, antalet intagna patienter och antalet patienter som kräver intensivvård, sade Kirsi Varhila, kanslichef på Social- och hälsovårdsministeriet, under fredagseftermiddagens presstillfälle.

– Sannolikt kommer vi inte att komma undan dödsfall och då måste vi diskutera med de närstående om hur vi informerar.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Forskningsinstitut förutspår en kort och djup coronasvacka – bnp kommer att sjunka med 5 procent

Bland annat restaurangerna har varit tvungna att stänga sina lokaler för kunder på grund av coronaepidemin. Däremot är det fortfarande tillåtet att sälja mat för avhämtning.
Foto: Ari Sundberg/SPT

Bland annat restaurangerna har varit tvungna att stänga sina lokaler för kunder på grund av coronaepidemin. Däremot är det fortfarande tillåtet att sälja mat för avhämtning.

Statens ökade skuldsättning behöver inte vara ett problem, skriver Löntagarnas forskningsinstitut i sin senaste prognos som ser på den ekonomiska utvecklingen under coronakrisen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan