|

THL: 92 nya bekräftade fall av coronaviruset

Hela 74 nya fall av coronaviruset bekräftades i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt på tisdagen. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Hela 74 nya fall av coronaviruset bekräftades i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt på tisdagen.

Enligt Institutet för hälsa och välfärd THL har sjukvårdsdistrikten bekräftat 92 nya fall av coronaviruset under tisdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

THL uppdaterade på tisdagseftermiddagen sin statistik över det totala antalet personer som hittills har smittats av coronaviruset i Finland. Sammanlagt 92 nya fall har registrerats under tisdagen och 74 av dessa fall bekräftades i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

De nya siffrorna innebär att det nu finns 792 bekräftade fall av sjukdomen covid-19 som har verifierats med hjälp av laboratorieprov. 61 procent av de smittade är män och 39 procent är kvinnor.

De flesta bekräftade fall av covid-19 i Finland har varit lindriga. Sammanlagt 73 av de smittade vårdas på sjukhus och 17 av dem får intensivvård, uppger THL.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Niinistö och Marin förnekar diskussioner om ett nytt krisråd

Niinistö förnekar diskussioner om ett säkerhetsråd med uppgift att ta över ansvaret för coronaåtgärderna. Bilder är tagen under presidentens nyårstal.
Foto: Riikka Hietajärvi//Republikens presidents kansli

Niinistö förnekar diskussioner om ett säkerhetsråd med uppgift att ta över ansvaret för coronaåtgärderna. Bilder är tagen under presidentens nyårstal.

Iltalehti påstår att president Sauli Niinistö arbetat för att en ny ledningsgrupp ska tillsättas för att hantera coronaviruset i Finland. – Det stämmer inte, skriver både Niinistö och statsminister Marin.

Mest läst senaste veckan