|

Ett nytt fall av coronavirus i Mellersta Österbotten

Fyra coronafall har konstaterats vid Soite. Zoom
Foto: Artkiv/Eva-Stina Kjellman

Fyra coronafall har konstaterats vid Soite.

UPPDATERAD Det fjärde fallet med coronavirus konstaterades vid Soite i fredags. Den smittade vårdas hemma och mår bra.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det nya coronafallet publicerades i dag klockan 9.30 i THL:s dagliga rapport.

Inom Soites område har nu totalt fyra coronafall konstaterats. Det fjärde fallet har anknytning till tidigare smittade inom Soites område. Därför har den coronasmittade redan varit i karantän och har inte spridit smittan till andra personer. Den smittade vistas hemma och mår bra, säger kommunikationschef Suvi Melender-Lågland i ett pressmeddelande.

Coronaviruset har inte ännu vunnit fotfäste i Mellersta Österbotten. Läget fortsätter att vara lugnt inom Soites område och centralsjukhusets förberedelser för epidemin fortsätter enligt planerna.

Uppdaterad kl 12.55

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Regionförvaltningsverket: "Restaurangerna måste undvika smittspridning"

Vid Inre Hamnens terrass var det många som njöt av sol och musik redan från dag ett. Enligt företagare Tommi Mäki är de noga med avstånd och har beställt många liter av handdesinfektion.
Foto: Ebba Håkans

Vid Inre Hamnens terrass var det många som njöt av sol och musik redan från dag ett. Enligt företagare Tommi Mäki är de noga med avstånd och har beställt många liter av handdesinfektion.

Sol och en lång väntan på social samvaro lockade många gäster till Vasas uteserveringar. På regionsförvaltningsverket hoppas man att restaurangerna tar sitt ansvar.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan