|

Permission giltig orsak att korsa landskapsgränsen

Nylands brigad, Dragsvik. Foto: Henri Forss Zoom

Nylands brigad, Dragsvik. Foto: Henri Forss

Beväringar får korsa Nylands gräns för permission. Men under permissionerna gäller samma restriktioner för beväringarna som för alla andra.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Gränsen till Nyland vaktas av polis och beväringar och olika begränsningar är i kraft för trafiken över lanskapsgränsen. Trots det kommer beväringar fortsättningsvis att kunna korsa gränsen för permission, det skriver Huvudstaben i ett pressmeddelande. 

I Nyland, eller närmare bestämt Raseborg finns Nylands Brigad där majoriteten av de österbottniska beväringarna genomför sin militärtjänstgöring.

Men beväringarna får endast korsa landskapsgränsen för att ta sig hem eller för att återvända till garnisonen efter permissionen. Under permissionen gäller samma rörlighetsrestriktioner som för det övriga samhället.

Då beväringarna korsar landskapsgränsen ska det antingen ske med gemensam permissionstransport eller med ett tillståndsbevis som utfärdats av truppförbandet. Endast beväringskortet räcker inte som intyg för att visa att man har rätt att korsa landskapsgränsen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finland stödjer jämlik tillgång till vaccin – går in med 2,5 miljoner i global vaccinallians

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) deltog för Finlands del i den globala vaccinalliansen Gavis toppmöte på torsdagen. Arkivbild.
Foto: Mikael Piippo/SPT

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) deltog för Finlands del i den globala vaccinalliansen Gavis toppmöte på torsdagen. Arkivbild.

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) betonar att alla ska ha samma rätt till vaccin oberoende av var man befinner sig.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan