|

Nylands gräns: 13 000 fordon kontrollerades på söndagen

Ingen fick böter för att bryta mot beredskapslagen på söndagen. Zoom
Foto: Catariina Salo/SPT

Ingen fick böter för att bryta mot beredskapslagen på söndagen.

Drygt 300 fordon var tvungna att vända om vid kontrollstationerna under söndagen. Under lördagen var de avvisade bilarna mer än dubbelt så många.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nästan 13 000 fordon kontrollerades vid Nylands gräns på söndagen. Kontrollerna gjordes fram till klockan 18. Drygt 300 fordon var tvungna att vända om, meddelar polisen. Under det första dygnet körde över 16 500 bilar genom kontrollerna.

Det är en lägre siffra än tidigare under veckoslutet, under lördagen som var det första isoleringsdygnet var de avvisade bilarna mer än dubbelt så många.

På söndagen var tågresenärerna drygt 450. Av dem nekades 10 att fortsätta sin resa.

Ingen fick böter för att bryta mot beredskapslagen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

TS: Flera coronafall på flyg som landade i Åbo

Stadens hälsovård och Åbo universitets centralsjukhus (ÅUCS) coronatestade alla de 157 passagerare som befann sig ombord på det plan som landade i Åbo på lördagen, skriver Turun Sanomat. Arkivbild.
Foto: Mikael Piippo/SPT

Stadens hälsovård och Åbo universitets centralsjukhus (ÅUCS) coronatestade alla de 157 passagerare som befann sig ombord på det plan som landade i Åbo på lördagen, skriver Turun Sanomat. Arkivbild.

Under helgen landade ett flyg från Skopje i Åbo. Alla passagerare ombord coronatestades, och flera av dem var smittade, skriver Turun Sanomat.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan