Över 500 coronaprover tagna i Vasa sjukvårdsdistrikt

Hittills har 25 fall av coronavirus bekräftats inom Vasa sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Hittills har 25 fall av coronavirus bekräftats inom Vasa sjukvårdsdistrikt.

Inga nya bekräftade coronvirusfall inom Vasa sjukvårdsdistrikt, rapporterar Vasa centralsjukhus på måndag. Flest fall i åldersgruppen 50–59 år i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet bekräftade fall av coronavirus är fortsättningsvis 25, det vill säga samma antal som på söndagen. Det totala antalet prover ökade från söndagens 496 prover till 503 i dag måndag.

Inom Vasa sjukvårdsdistrikt är coronavirusläget lugnt för tillfället. Hittills finns det inga oidentifierade smittkedjor i området.

Vasa centralsjukhus påminner om att de som har varit på utlandsresa ska hålla sig i karantänliknande förhållanden i 14 dygn efter att ha återvänt till Finland.

Det här betyder att man ska undvika närkontakt och inte röra sig utanför hemmet. Dessa begränsningar gäller även om man inte har några symtom.

Annons
 

Om man har ärenden som nödvändigtvis måste uträttas utanför hemmet ska man hålla sig på minst en meters avstånd från andra människor och fästa särskild uppmärksamhet vid handhygienen.

– Om du efter hemkomsten från utlandet får symtom på luftvägsinfektion, såsom feber, hosta, andnöd eller förkylningssymtom så ta kontakt med din egen hälsocentral eller utanför tjänstetid med jourhjälpen 116117, påminner infektionsöverläkare Juha Salonen i ett pressmeddelande från sjukhuset.

 

Förutom symtom på luftvägsinfektion kan coronaviruset orsaka muskel- eller huvudvärk. Coronaviruset smittar i form av droppsmitta och därför är det mycket viktigt att du stannar hemma om du har varit på utlandsresa eller får symtom som kan bero på coronaviruset.

Även en symtomfri resenär ska stanna hemma i två veckor.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Sjukvårdsdistriktet om coronaproven: "Vi har en bra provtagningskapacitet"

Provtagning på Vasa centralsjukhus.
Foto: Vasa centralsjukhus bildbank / Katja Losonen

Provtagning på Vasa centralsjukhus.

2 472 prover. Så många har gjorts vid Vasa sjukvårdsdistrikt sedan coronapandemin började. Sjukhuset har bra provtagningskapacitet, meddelar distriktet i ett pressmeddelande.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan