|

"Regeringen vill hjälpa både privatpersoner och företag att undvika katastrof"

Näringsminister Mika Lintilä och justitieminister Anna-Maja Henriksson deltar i dagens presskonferens. Zoom
Foto: Vesa Moilanen/LEHTIKUVA

Näringsminister Mika Lintilä och justitieminister Anna-Maja Henriksson deltar i dagens presskonferens.

Coronaepidemin har lett till en storskalig ekonomisk kris. Därför vidtar regeringen en rad åtgärder, bland annat kring snabblånen. – Vi vill bland annat förbjuda marknadsföring av snabblån i den här situationen, säger justitieminister Anna-Maja Henriksson. Näringsminister Mika Lintilä kallar den tid vi är i den värsta inom Finlands ekonomiska historia. Han hoppas nu att alla ska orka.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) och näringsminister Mika Lintilä (C) har hållit en presskonferens med anledning av coronakrisen. 

SPT rapporterade direkt. Här kan du också i efterhand läsa vad som sades. 

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Dessa restriktioner gäller från och med måndag – restaurangerna får öppnas igen

Idrottsanläggningar som finns utomhus har varit uppe sedan mitten av maj, och från och med början av juni kan tävlingsverksamheten inom idrotten fortsätta med specialarrangemang.
Foto: Mikael Piippo/SPT

Idrottsanläggningar som finns utomhus har varit uppe sedan mitten av maj, och från och med början av juni kan tävlingsverksamheten inom idrotten fortsätta med specialarrangemang.

Tävlingsverksamheten inom idrotten kan fortsätta och restaurangerna får servera mat och dryck i sina lokaler – regeringen lättar på många restriktioner i juni.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan