|

Elva personer fick böter för brott mot beredskapslagen vid Nylands gränser

Polisen övervakar trafiken vid Nylands landskapsgränser även under påsken. Zoom
Foto: Catariina Salo/SPT

Polisen övervakar trafiken vid Nylands landskapsgränser även under påsken.

Reseförbudet som gäller Nyland fortsätter över påsken. Polisen har ökat sina satsningar för att stoppa icke-nödvändig gränsöverskridande trafik.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 45 604 fordon försökte korsa Nylands gränser på skärtorsdagen, meddelar polisen. Av dessa fick 283 vända om. Nio personer fick böter för att bryta mot beredskapslagen.

I tågtrafiken kontrollerade polisen 832 passagerare. Totalt 20 tågpassagerare saknade giltiga skäl för att resa och måste lämna tåget. Två personer fick böter.

Antalet bötesfällda personer per dag är det högsta hittills, elva stycken. Det är lika många som under hela den första veckan av Nylandsstängningen.

–  Vi var förberedda på att påsken ökar icke-nödvändigt resande. Att resa till och från Nyland är strikt förbjudet utan giltiga skäl, säger överkommissarie Jarkko Lehtinen vid Helsingforspolisen i ett pressmeddelande.

Annons
Semesterresor och andra fritisresor räknas som icke-nödvändigt resande. Syftet med förbudet är att hindra spridningen av coronaviruset.

Polisen har intensifierat övervakningen av landskapet Nylands gränser under påsken. Polisen är närvarande vid kring 40 kontrollpunkter vid landskapsgränsen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finland stödjer jämlik tillgång till vaccin – går in med 2,5 miljoner i global vaccinallians

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) deltog för Finlands del i den globala vaccinalliansen Gavis toppmöte på torsdagen. Arkivbild.
Foto: Mikael Piippo/SPT

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) deltog för Finlands del i den globala vaccinalliansen Gavis toppmöte på torsdagen. Arkivbild.

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) betonar att alla ska ha samma rätt till vaccin oberoende av var man befinner sig.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan