|

Regeringen lovar proportionellt mer hjälp till små restauranger än till stora

Överdirektör Antti Neimala och arbetsminister Tuula Haatainen berättar hur regeringen ska stödja de restauranger som drabbats av coronarestriktionerna. Zoom
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Överdirektör Antti Neimala och arbetsminister Tuula Haatainen berättar hur regeringen ska stödja de restauranger som drabbats av coronarestriktionerna.

Kostnaden stödformerna uppskattas till 83 miljoner euro under två månader, säger arbetsminister Tuula Haatainen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen informerade om hur den tänker kompensera restauranger och kaféer som hamnat i trångmål på grund av restriktionerna som infördes med anledning av coronapandemin.

Endast utförsäljning har tillåtits från restauranger och kaféer och begränsningen är avsedd att pågå till slutet av maj. Regeringen har tidigare aviserat mindre lättnader på restriktionerna till en bransch som lider svårt av situationen.

Närvarande vid kvällens presskonferensen var arbetsminister Tuula Haatainen (SDP) och överdirektör Antti Neimala från Arbets- och näringsministeriet.

 
Annons

En tom restaurang.
Foto: Ari Sundberg/SPT

En tom restaurang.


Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

HS: Viking Line slutar sälja kryssningar mellan Åbo och Stockholm åt svenskar

Viking Grace är det ena av två Viking Line-fartyg som trafikerar rutten Åbo-Stockholm. Det andra fartyget heter Amorella.
Foto: Mikael Piippo/SPT

Viking Grace är det ena av två Viking Line-fartyg som trafikerar rutten Åbo-Stockholm. Det andra fartyget heter Amorella.

Rederiet Viking Line motiverar beslutet att inte sälja kryssningsresor åt svenskar med coronavirussituationen i Sverige, skriver Helsingin Sanomat.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan