|

Inga nya fall i Österbotten – nu har en vecka gått utan coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Inga nya fall av covid-19 har påträffats i Vasa sjukvårdsdistrikt eller Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt på en vecka. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Inga nya fall av covid-19 har påträffats i Vasa sjukvårdsdistrikt eller Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt på en vecka.

Inga nya lokala eller regionala coronafall under onsdagen. Det innebär att både Vasa sjukvårdsdistrikt och Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har gått en vecka utan nya fall.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inga nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt har bekräftats sedan i går, det meddelar VCS i onsdagens coronauppdatering. 

Antalet bekräftade smittor i Österbotten är 60. Det är nu en vecka sedan ett fall av covid-19 senast bekräftades i sjukvårdsdistriket.

– Läget är mer eller mindre lugnt i hela landet och det beror på att alla restriktioner fungerar. Även om det är svårt att svara på varför vi inte haft några fall i sjukvårdsdistriktet, kan man anta att det är samma orsak, säger Silvia Grönroos-Pada, infektionsläkare på Vasa centralsjukhus. 

Man kommer nu att öka den vanliga sjukvårdsverksamheten på Vasa centralsjukhus. Samtidigt är man väl förberedda att övergå till full beredskap om situationen kräver det.

Annons
– Vi kan nog förvänta oss att det blir en ökning av fallen då restriktionera lättas. Men det fungerar ju inte heller att fortsätta restriktionerna hur länge som helst. 
 
Under den tiden senaste veckan har kring 300 prov tagits och alla har alltså varit negativa.  

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt är det lika lugnt. Inga nya fall har bekräftats sedan igår. Totalt 44 personer har bekräftats smittade i sjukvårdsdistriktet. Siffran har varit oförändrad i åtta dagar.

Inte heller på Soites område rapporterades om några nya fall på onsdagen. Det är en och en halv vecka sedan det senaste fallet inom Soite. 

Uppdaterad 12:39 med kommentar av Silvia Grönroos-Pada.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Inga nya coronafall i Österbotten på fredagen

Coronaläget i Österbotten är fortsättningsvis lugnt, inga nya fall har konstaterats på sex veckor.
Foto: Mikael Nybacka

Coronaläget i Österbotten är fortsättningsvis lugnt, inga nya fall har konstaterats på sex veckor.

Sex veckor sedan senaste fallet av covid-19 rapporterades i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan