|

Inga nya coronafall i Österbotten idag heller – högsta dagliga siffran i resten av världen

Under det senaste dygnet har 35 coronatest tagits i Österbotten. Zoom
Foto: Vasa centralsjukhus bildbank / Katja Losonen

Under det senaste dygnet har 35 coronatest tagits i Österbotten.

Inga nya coronafall har bekräftats i Österbotten eller Södra Österbotten. Däremot rapporterar WHO om det högsta antalet dagliga fall sedan pandemins början.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Samtidigt som WHO rapporterar om största antalet bekräftade coronasmittor i världen på 24 timmar är läget fortsatt lugnt i Österbotten. 

Sedan i går har 35 personer testats för coronaviruset i Österbotten, men inget av testen visade positivt resultat. Antalet bekräftade smittor i Vasa sjukvårdsdistrikt är alltså fortsättningsvis 60, siffran har varit oförändrad i över en vecka. Minst 56 av de 60 har friskförklarats. Nu har totalt 2028 personer testats i sjukvårdsdistriktet.

Också i Södra Österbotten är läget oförändrat. Inga nya fall har kommit till sjukvårdsdistriktets kännedom sedan början på förra veckan. Där har man totalt bekräftat 44 fall av covid-19. I Mellersta Österbotten är motsvarande siffra 23. Det är 10 dagar sedan nya coronafall bekräftades i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. 

Enligt siffor från onsdagskvällen har 6443 personer hittills bekräftats bära smittan i Finland, en siffra som stigit med 44 fall sedan dagen dessförinnan.

Annons
I många andra länder sprids viruset snabbare än någonsin, i alla fall om man tittar på antalet bekräftade fall. Under 24 timmar mellan tisdagen och onsdagen bekräftades 106 000 nya fall. Det är det högsta antalet nya fall under ett dygn som förekommit hittills. Enligt WHO är Brasilien, USA, Ryssland och Storbritannien de länder där viruset just nu sprids snabbast. Under det senaste dygnet har nästan 20 000 fall bekräftats i Brasilien. Ökningen förklaras delvis med att många länder i större utsträckning testar misstänkta fall än tidigare. I USA har över 1,5 miljoner fall bekräftats sedan pandemins början.

Visa fler
|

Snart får partnern vara med på sjukhuset också efter födseln

Från och med juni får papporna vara med också efter födseln på Vasa centralsjukhus.
Foto: Mikael Nybacka

Från och med juni får papporna vara med också efter födseln på Vasa centralsjukhus.

Besöksbegränsningarna på Vasa centralsjukhus lättas lite i samband med förlossningar från och med juni. Då får pappan eller partnern vara med också efter födseln.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan