|

Bluffmeddelanden skickas ut i Handelsbankens namn

Bluffmeddelanden har skickats ut i Handelsbankens namn, meddelar banken. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Bluffmeddelanden har skickats ut i Handelsbankens namn, meddelar banken.

Handelsbanken varnar för nätfiske som sker via en falsk webbplats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bluffmeddelanden som försöker locka mottagaren till att ge information på en falsk webbplats har skickats ut i Handelsbankens namn, meddelar Handelsbanken. Enligt banken innehåller bluffmeddelandena en länk som leder till en nätfiskesida som liknar Handelsbankens webbplats.

Enligt Handelsbanken kan bluffmeddelandena innehålla hänvisningar till bland annat uppdateringar av kunduppgifter eller EU-direktiv. Banken påminner om att den aldrig skickar ut e-postmeddelanden där man ber kunden bekräfta sin identitet med nätbankskoder eller ge sina betalkortsuppgifter. Handelsbanken ringer inte heller till kunder för att be om nätbankskoder eller nätbankslösenord.

Om man överlåtit sina uppgifter till en falsk webbplats som liknar Handelsbankens webbplats ska man omedelbart kontakta sitt bankkontor, meddelar Handelsbanken.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Opec överens: Fortsatt lägre oljeproduktion

Länderna som ingår i oljekartellen Opec har kommit överens om att minskningen i oljeproduktionen med nästan tio miljoner fat dagligen, ska fortsätta till slutet av juli, uppger Irans oljeminister.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan