|

Jan Björklund fick lämna "Let's dance"

Jan Björklund med partnern Cecilia Ehrling Danermark. Arkivbild. Zoom
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jan Björklund med partnern Cecilia Ehrling Danermark. Arkivbild.

Trots draghjälp av "Let's dance"-proffset Daniel Norberg räckte det inte hela vägen till semifinal. Den före detta partiledaren Jan Björklund röstades ut av tittarna. – Jag har gått mycket längre än jag trodde i tävlingen, sade han i programmet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Veckans tema var trio-dans och varje deltagare fick dansa med en finalist från programmets historia, förutom sina fasta danspartners.

John Lundvik fick stående ovationer av juryn efter en cha-cha med förra årets vinnare Kristin Kaspersen och partnern Linn Hegdal.

– Det är lätt att göra en bra show men att dansa med sådan kvalitet på allra högsta nivå är helt sjukt bra, sade jurymedlemmen Ann Wilson.


Dansade med vinnare

Annons

Sussie Eriksson fick dansa med tvåfaldige vinnaren Anton Hysén, som även avslöjade att han har tatuerat in sina "Let's dance-vinster" på kroppen.

– När jag såg Anton blev jag så himla glad för han har ju faktiskt vunnit två gånger, sade Sussie Eriksson i programmet.

Trion svängde loss i en sensuell rumba, något som föll juryn i smaken.

– Kemin mellan er tre efter så kort tid var magisk. Jag skulle kunna tänka mig att betala pengar för att se er, sade Dermot Clemenger.


"Ska ha motstånd"


Jan Björklund fick visa sin dramatiska ådra när han och danspartnern Cecilia Ehrling Danermark utmanades i en paso doble tillsammans med komikern Daniel Norberg. Numret var inspirerat av spansk tjurfäktning och fick blandad kritik av juryn.

– Det som jag saknade var intensitet i kroppen. Man ska ha motstånd för att skapa det här manliga i paso doblen, sade Dermot Clemenger.

Men det höll inte kollegan Tony Irving med om.

– Från början av den här säsongen har du utvecklats systematiskt varje vecka. Det är det "Let's dance" handlar om. Det är fantastiskt, sade han.

Men tittarna gick på Dermot Clemengers linje och röstade ut Liberalernas före detta partiledare.

– Det har varit ännu roligare än jag trodde. Att få dansa med Sveriges bästa danslärare har varit fantastiskt. I mitt tidigare jobb kunde man inte bara öppna upp och ösa på hur som helst, sade han.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Pia-Karin sjöng in låt om längtan till Österbotten – håller sig hemma efter svårigheter att andas

Pia-Karin Helsing är aktuell med en sång på dialekt, Svanana ha komi rei. Hittills finns den bara på Youtube.
Foto: Maria Fäldt

Pia-Karin Helsing är aktuell med en sång på dialekt, Svanana ha komi rei. Hittills finns den bara på Youtube.

Efter natten när hon fick svårt att andas jobbar Pia-Karin Helsing på distans. Någon resa hem till sommarstugan i Vexala kan det inte bli i år.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan