|

"Nu öppnar vi restaurangerna igen – men de får servera alkohol bara till klockan 22"

Regeringsrådet Ismo Tuominen och minister Krista Kiuru. Zoom
Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Regeringsrådet Ismo Tuominen och minister Krista Kiuru.

Regeringen har i dag fattat beslut kring öppnandet av restauranger och kaféer. "Restaurangerna får servera alkohol bara fram till klockan 22, och de måste stänga klockan 23", säger minister Krista Kiuru. "Det är viktigt att alla på restaurangen är symptomfria och det är inte tillåtet med bufféer."
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen har i dag kommit överens om villkoren för att restaurangerna ska kunna öppna den 1 juni. Förordningen om restaurangregleringen behandlades vid regeringens extra sammanträde i dag vid lunchtid och kommer i bästa fall till riksdagsbehandling redan vid dagens plenum klockan 14.


SPT direktrapporterade från presskonferensen.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finland stödjer jämlik tillgång till vaccin – går in med 2,5 miljoner i global vaccinallians

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) deltog för Finlands del i den globala vaccinalliansen Gavis toppmöte på torsdagen. Arkivbild.
Foto: Mikael Piippo/SPT

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) deltog för Finlands del i den globala vaccinalliansen Gavis toppmöte på torsdagen. Arkivbild.

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) betonar att alla ska ha samma rätt till vaccin oberoende av var man befinner sig.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan