Inga nya coronafall i Österbotten – ett nytt fall i Södra Österbotten

Det har nu gått snart två veckor sedan det senaste nya coronafallet i Vasa sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Det har nu gått snart två veckor sedan det senaste nya coronafallet i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Inga nya coronafall har bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt och inte heller i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt i helgen. I Södra Österbottens har däremot en person testat positivt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt rapporterade på söndagen om ett nytt coronafall – det första på nästan två veckor. Det innebär att sammanlagt 45 personer i distriktet drabbats av viruset.

Personen som smittats vårdas inte på sjukhus. För tillfället vårdas ingen för covid-19 på Seinäjoki centralsjukhus. 

I Vasa sjukvårdsdistrikt har inga nya fall konstaterats. Det är den elfte dagen utan nya fall. 

Det senaste dygnet har 18 personer testats för coronaviruset, men ingen har burit på smittan. Nu har totalt 2112 coronatest gjorts i sjukvårdsdistriktet.

Annons
Inte heller i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt har några nya fall konstaterats under helgen. Där har sammanlagt 23 coronavirussmittor konstaterats. Inga coronaviruspatienter vårdas på avdelning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Turismen från Sverige oroar inte på sjukhuset i Karleby – "Ingen jättestor rädsla"

Chefsöverläkare Pirjo Dabnell på Möcs har inte pustat ut än. Finland är inget isolerat land och risken för nya coronafall finns hela tiden. Någon stor rädsla att svenska turister ska ta smittan till Mellersta Österbotten finns ändå inte inom Soite.
Foto: Arkiv/Sonja Finholm

Chefsöverläkare Pirjo Dabnell på Möcs har inte pustat ut än. Finland är inget isolerat land och risken för nya coronafall finns hela tiden. Någon stor rädsla att svenska turister ska ta smittan till Mellersta Österbotten finns ändå inte inom Soite.

Inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt finns ingen stor oro för att svenska turister, eller turister över lag, ska orsaka nya coronafall. Regionen har varit coronafri en månad.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan