Styrelsen har ingen favorit i stadsdirektörsvalet

Stadsstyrelsen kommer inte att ge något förslag på vem som ska bli ny stadsdirektör i Närpes inför fullmäktiges sammanträde den 15 juni. Det blir inte hellre något gruppbeslut om vem SFP ska stödja. Zoom
Foto: Arkiv/Mats Ekman

Stadsstyrelsen kommer inte att ge något förslag på vem som ska bli ny stadsdirektör i Närpes inför fullmäktiges sammanträde den 15 juni. Det blir inte hellre något gruppbeslut om vem SFP ska stödja.

Stadsstyrelsen ger inget förslag på vem som ska bli ny stadsdirektör i Närpes.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Beslutet var väntat: Stadsstyrelsen väljer att inte förorda någon av de sökande till stadsdirektörstjänsten i Närpes. Inga namn nämns i tisdagskvällens beslut. Beslutet var enhälligt och inga avvikande förslag gjordes.

Styrelsen föreslår att "fullmäktige utgående från de sökandes meriter och gjorda intervjuer väljer en av de sökande till ny stadsdirektör i Närpes".

– Det känns bäst så här, att inte ge något förslag, och det är ju även det vanliga i sådana här fall, säger stadsstyrelsens ordförande Olav Sjögård (SFP).

Prövotiden för den som väljs är sex månader.

Annons
Fullmäktige väljer ny stadsdirektör den 15 juni.

Fem sökande har intervjuats för tjänsten, Mikaela Björklund, Jim Eriksson, Esa Högnäsbacka, Marja-Riitta Vest och Marjo Österdahl.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Lågt besökarantal och orimliga utrymmen – nu utreds Riksarkivet i Vasa

Riksarkivet på Magasinsgatan 2 i Vasa.
Foto: Ebba Håkans

Riksarkivet på Magasinsgatan 2 i Vasa.

Tre scenarion för Vasaenheten målas upp i ett utlåtande från Riksarkivet. Det tredje alternativet betyder slutet för Vasa riksarkiv.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan