|

Wasa Stars reagerar på pandemin – erbjuder stöd åt unga idrottare tidigare än planerat

Verksamhetsledaren Jaakko Jokela och Mikaela Ingberg, styrelsemedlem och stödfadder, gläds åt att Wasa Stars fått stöd från flera företag och organisationer. Zoom
Foto: Rami Louke

Verksamhetsledaren Jaakko Jokela och Mikaela Ingberg, styrelsemedlem och stödfadder, gläds åt att Wasa Stars fått stöd från flera företag och organisationer.

Välgörenhetsorganisationen Wasa Stars är redo att åter en gång dela ut stöd till regionens unga idrottare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Wasa Stars berättar i ett pressmeddelande att unga idrottare i Vasaregionen och deras familjer kan ansöka om stöd med start på fredag. Vill man ansöka om stöd gör man det via organisationens webbplats.

Välgörenhetsorganisationen erbjuder finansiellt stöd för unga idrottares idrottsverksamhet och i år är målet att dela ut totalt 9000 euro, varav 3000 euro delas ut genom sommarens ansökningar.

– Från början planerade vi att ha en första ansökningsomgång under hösten, men coronapandemin och de permitteringar och uppsägningar som den har medfört har påverkat många familjer, så vi bestämde oss för att tidigarelägga ansökningstiden, säger Wasa Stars styrelseordförande Vesa Hakkarainen i pressmeddelandet.

Wasa Stars

  • Ordförande: Vesa Hakkarainen.
  • Vice ordförande: Marko Heinonen.
  • Verksamhetsledare: Jaakko Jokela.
  • Syfte: Stöda idrottsverksamheten för unga i Vasaregionen. Vill förbättra möjligheterna för unga i Vasa att idka idrott och den sport de älskar.
  • Resurser: Medel insamlade från privatpersoner, företag och organisationer.
  • Stödfaddrar: Bland andra Mikaela Ingberg, Tim Sparv, Sebastian Strandvall, Petri Vuorinen, Mikko Manner, Miika Koivisto, Heli Kruger, Robert Häggblom och André Smulter.
 
Wasa Stars syfte är att stöda regionens idrottsverksamhet och särskilt mindre bemedlade, talangfulla idrottare. Verksamheten inleddes i fjol då 3000 euro delades ut. Hittills i år har Wasa Stars delat ut stöd för cirka 2000 euro. 
Annons

– Coronapandemin ha varit tuff för många företag och det har också inverkat på vår insamling av medel. Vi har varit tvungna att avboka två planerade evenemang i år, men vi hoppas att läget återgår till det normala till hösten. Det är glädjande att många företag och organisationer också i dessa svåra tider är med och stöder vår verksamhet, säger Hakkarainen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

F1-stjärnor avstod knäböjning inför premiär: "Det som spelar roll är fakta och beteenden"

Lewis Hamilton knäböjer inför F1-premiären i Österrike.
Foto: Dan Istitene/AP/TT

Lewis Hamilton knäböjer inför F1-premiären i Österrike.

Alla förare utom sex valde att knäböja inför F1-premiären i Österrike. På sociala medier förklarar stjärnorna Charles Leclerc och Max Verstappen varför de avstod.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan