Wasa Stars berättar i ett pressmeddelande att unga idrottare i Vasaregionen och deras familjer kan ansöka om stöd med start på fredag. Vill man ansöka om stöd gör man det via organisationens webbplats.

Välgörenhetsorganisationen erbjuder finansiellt stöd för unga idrottares idrottsverksamhet och i år är målet att dela ut totalt 9000 euro, varav 3000 euro delas ut genom sommarens ansökningar.

– Från början planerade vi att ha en första ansökningsomgång under hösten, men coronapandemin och de permitteringar och uppsägningar som den har medfört har påverkat många familjer, så vi bestämde oss för att tidigarelägga ansökningstiden, säger Wasa Stars styrelseordförande Vesa Hakkarainen i pressmeddelandet.

Wasa Stars

  • Ordförande: Vesa Hakkarainen.
  • Vice ordförande: Marko Heinonen.
  • Verksamhetsledare: Jaakko Jokela.
  • Syfte: Stöda idrottsverksamheten för unga i Vasaregionen. Vill förbättra möjligheterna för unga i Vasa att idka idrott och den sport de älskar.
  • Resurser: Medel insamlade från privatpersoner, företag och organisationer.
  • Stödfaddrar: Bland andra Mikaela Ingberg, Tim Sparv, Sebastian Strandvall, Petri Vuorinen, Mikko Manner, Miika Koivisto, Heli Kruger, Robert Häggblom och André Smulter.
 
Wasa Stars syfte är att stöda regionens idrottsverksamhet och särskilt mindre bemedlade, talangfulla idrottare. Verksamheten inleddes i fjol då 3000 euro delades ut. Hittills i år har Wasa Stars delat ut stöd för cirka 2000 euro. 

– Coronapandemin ha varit tuff för många företag och det har också inverkat på vår insamling av medel. Vi har varit tvungna att avboka två planerade evenemang i år, men vi hoppas att läget återgår till det normala till hösten. Det är glädjande att många företag och organisationer också i dessa svåra tider är med och stöder vår verksamhet, säger Hakkarainen.