|

GRAFIK: 85 procent av alla smittade uppskattas ha tillfrisknat

Finlands totala testkapacitet per dag uppgår till över 13 000 coronatest. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Finlands totala testkapacitet per dag uppgår till över 13 000 coronatest.

Institutet för hälsa och välfärd uppskattar att omkring 85 procent av alla coronasmittade personer i Finland redan har tillfrisknat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På torsdagen meddelade Institutet för hälsa och välfärd inte om ett enda nytt coronafall. Det innebär att det totala antalet bekräftade fall i Finland hålls vid 6 911.

Däremot har ytterligare en person under det senaste dygnet mist livet på grund av covid-19 och Finlands sammanlagda dödsantal är nu 322.

Under den senaste tiden har antalet coronapatienter på landets sjukhus fortsatt att sjunka. Institutet meddelar att ytterligare en patient fått lämna sjukhuset, vilket innebär att det nu på landets sjukhus vårdas sammanlagt 50 coronapatienter. Av dem behöver 7 intensivvård.

Finlands totala testkapacitet per dag uppgår till över 13 000 test. Under det senaste dygnet har ändå endast 2 600 personer testats för coronaviruset.

Annons
Omkring 5 800 personer uppskattas redan ha tillfrisknat, vilket är omkring 85 procent av alla de smittade. Uppgifterna baserar sig på antalet rapporterade fall som det inte har kommit några nya coronarelaterade uppgifter om inom tre veckor efter att smittan konstaterats.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

6 nya coronafall – medelåldern för smittade sjunker

Enligt registret över smittosamma sjukdomar har medelåldern för dem som bekräftats smittade av coronaviruset sjunkit under epidemins gång.
Foto: Ari Sundberg/SPT

Enligt registret över smittosamma sjukdomar har medelåldern för dem som bekräftats smittade av coronaviruset sjunkit under epidemins gång.

I april var medelåldern för dem som smittats av coronaviruset 45 år och i maj 41 år. Smittofallen i juni ledde till att medelåldern ytterligare sjönk till 39 år, meddelar Institutet för hälsa och välfärd.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan