|

Regeringen föreslår temporär epidemiersättning till personer med utkomststöd

Epidemiersättningens belopp är 75 euro i månaden per person och stödet behöver inte sökas separat. Zoom
Foto: Pixabay

Epidemiersättningens belopp är 75 euro i månaden per person och stödet behöver inte sökas separat.

Den temporära epidemiersättningen på 75 euro i månaden ska enligt regeringens förslag betalas till alla dem som lyft utkomststöd under coronaepidemin, såvitt de fortfarande är mottagare av grundläggande utkomststöd under hösten 2020.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen föreslår en ny, temporär epidemiersättning som ska betalas ut till de personer som får grundläggande utkomststöd i Finland.

Syftet med ersättningen är att stödja enskilda personer och familjer som har det mycket svårt ställt ekonomiskt, och för vilka coronarestriktionerna har orsakat extra kostnader. Exempelvis har restriktionerna lett till att skolbarn vistats hemma dagtid under våren, vilket kan ha orsakat bland annat extra matkostnader för barnfamiljer.


Enligt regeringens förslag ska stödet omfatta alla dem som lyft utkomststöd under coronaepidemin, såvitt de fortfarande är mottagare av grundläggande utkomststöd under hösten 2020.

Utöver epidemiersättningen föreslås även att lagen om utkomststöd temporärt ändras så att epidemiersättningen inte ska påverka möjligheten till utkomststöd.

Annons


Epidemiersättningens belopp är 75 euro i månaden per person och stödet behöver inte sökas separat. Förmånen betalas första gången i september och sista gången i december 2020.

Riksdagen behandlar regeringens proposition i september efter sitt sommaruppehåll. Lagarna ska enligt förslaget träda i kraft retroaktivt den 1 augusti 2020 och gälla till slutet av 2020.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

5 nya coronafall i Finland – epidemin fortsätter backa

Institutet för hälsa och välfärd meddelar på söndagen om 5 nya coronafall i Finland.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Institutet för hälsa och välfärd meddelar på söndagen om 5 nya coronafall i Finland.

Av alla de smittade uppskattas över 90 procent redan ha tillfrisknat, meddelar Institutet för hälsa och välfärd.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan