Inga nya coronafall i de österbottniska landskapen

Antalet coronatester i Vasa sjukvårdsdistrikt överstiger nu 3000. Zoom
Foto: Vasa centralsjukhus bildbank / Katja Losonen

Antalet coronatester i Vasa sjukvårdsdistrikt överstiger nu 3000.

Det har nu gått en månad sedan det senaste fallet inom Vasa sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i Österbotten, uppger Vasa sjukvårdsdistrikt på måndagen. Det totala antalet bekräftade fall är alltså fortfarande 62. Totalt 3071 coronatester har nu gjorts inom sjukvårdsdistriktet. I dag är det exakt en månad sedan det senaste fallet bekräftades.

Läget är fortsättningsvis lugnt även i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt, där inga nya fall konstaterats sedan den 5 juni. Hittills har 4687 personer testats. Södra Österbotten har hittills 46 bekräftade fall av covid-19.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inte längre några dagliga rapporter, utan informerar enbart ifall att coronaläget plötsligt förändras. Totalt 31 fall av covid-19 har bekräftats i Mellersta Österbotten under våren, de två senaste fallen konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

Nationellt sett har 11 nya fall bekräftats, vilket gör att det totala antalet fall i Finland nu är 7209.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan