Fortsatt lugnt coronaläge i Österbotten

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i Österbotten. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i Österbotten.

I Södra Österbotten har man nu testat nästan 5000 personer. Det är nästan en månad sedan sjukvårdsdistriktets senaste fall av covid-19.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i Österbotten, uppger Vasa sjukvårdsdistrikt på fredagen. Det totala antalet bekräftade fall är alltså fortfarande 62. Totalt 3272 coronatester har nu gjorts inom sjukvårdsdistriktet. Det är över en månad sedan det senaste fallet bekräftades.

Läget är fortsättningsvis lugnt även i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt, där inga nya fall konstaterats sedan den 5 juni. Hittills har 4932 personer testats. Södra Österbotten har hittills 46 bekräftade fall av covid-19.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inte längre några dagliga rapporter, utan informerar enbart ifall att coronaläget plötsligt förändras. Totalt 31 fall av covid-19 har bekräftats i Mellersta Österbotten under våren, de två senaste fallen konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

Sett till hela landet har ett nytt fall registrerats i Finland. Det totala antalet fall i landet är nu 7242.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ytterligare en person har insjuknat i covid-19 i Österbotten – smittades i Helsingfors

Ett nytt coronavirusfall har rapporterats i Vasa sjukvårdsdistrikt.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Ett nytt coronavirusfall har rapporterats i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterade ytterligare ett fall av coronasmitta på lördagen. Personen mår bra och är isolerad hemma, säger Vasaläkare.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan