|

9,6 miljoner euro i coronaunderstöd för kulturevenemang

Sammanlagt 9,6 miljoner euro i understöd kan ansökas om hos Undervisnings- och kulturministeriet för kulturevenemang. Zoom
Foto: Pixabay

Sammanlagt 9,6 miljoner euro i understöd kan ansökas om hos Undervisnings- och kulturministeriet för kulturevenemang.

Sammanlagt 9,6 miljoner euro i understöd kan ansökas om hos Undervisnings- och kulturministeriet för kulturevenemang. Ansökningen börjar i dag, torsdag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Undervisnings- och kulturministeriet utfärdar 9,6 miljoner euro i coronaunderstöd till organisationer som ordnar kulturevenemang. Det skriver ministeriet i ett pressmeddelande.

Ansökning öppnas i dag, torsdag. Syftet med stödet är att hjälpa de ekonomiskt drabbade kulturevenemang som ordnas under perioden 1 juni–31 augusti.

Ansökningstiden går ut den 11 augusti. Ministeriet strävar efter att fatta besluten inom september månad.

Vem kan söka stöd?

  • Understöd kan sökas av registrerade sammanslutningar och stiftelser som på ett etablerat sätt ordnar konst- och kulturfestivaler samt andra konst- och kulturevenemang i Finland.
  • Understöd kan inte beviljas sammanslutningar eller stiftelser som för samma ändamål har fått understöd av Business Finland eller närings-, trafik- och miljöcentralen.
  • Källa: Undervisnings- och kulturministeriet
 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Bakslag för Vasa festival – en av landets mest kända rockgrupper ställer in spelning

Apulanta, med Sipe Santapukki längst till höger, tvingas ställa in lördagens spelning.
Foto: Pressbild

Apulanta, med Sipe Santapukki längst till höger, tvingas ställa in lördagens spelning.

Tomas Ledin ställde in sitt Vasa festival-besök på grund av coronapandemin. Nu meddelar ytterligare ett stort affischnamn – Apulanta – att det inte blir något Vasabesök på lördag.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan