|

Strålsäkerhetscentralen: Ingen orsak att skaffa jodtabletter

Enligt Strålsäkerhetscentralen finns det för närvarande ingen orsak att införskaffa jodtabletter. Ryktena om en olycka i ett ryskt kärnkraftverk är falska. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Enligt Strålsäkerhetscentralen finns det för närvarande ingen orsak att införskaffa jodtabletter. Ryktena om en olycka i ett ryskt kärnkraftverk är falska.

Det har inte skett något sådant i de ryska kärnkraftverken som skulle orsaka strålningsfara i Finland, skriver Strålsäkerhetscentralen på Twitter. Också i de finska kärnkraftverken råder normalläge.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Strålsäkerhetscentralen har det cirkulerat felaktiga rykten på sociala medier. Detta har fått folk att köpa jodtabletter från apoteken. Jodtabletter ska inte tas annat än på uppmaning av myndigheterna. Mera information om användning av jodtabletter finns på Strålsäkerhetscentralens webbplats.

Strålsäkerhetscentralen upprätthåller en webbtjänst där man kan följa med strålningsläget i Finland i realtid. På fredag eftermiddag visade alla funktionerande mätningspunkter i Finland grönt.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Rekommendationen: Använd munskydd i dessa situationer

Munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken och på allmänna platser där det är svårt att hålla säkerhetsavstånd.
Foto: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken och på allmänna platser där det är svårt att hålla säkerhetsavstånd.

Rekommendationen berör de sjukvårdsdistrikt där coronasmitta bekräftats under de senaste två veckorna – bland annat Vasa sjukvårdsdistrikt. Däremot berörs inte Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan