|

Strålsäkerhetscentralen: Ingen orsak att skaffa jodtabletter

Enligt Strålsäkerhetscentralen finns det för närvarande ingen orsak att införskaffa jodtabletter. Ryktena om en olycka i ett ryskt kärnkraftverk är falska. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Enligt Strålsäkerhetscentralen finns det för närvarande ingen orsak att införskaffa jodtabletter. Ryktena om en olycka i ett ryskt kärnkraftverk är falska.

Det har inte skett något sådant i de ryska kärnkraftverken som skulle orsaka strålningsfara i Finland, skriver Strålsäkerhetscentralen på Twitter. Också i de finska kärnkraftverken råder normalläge.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Strålsäkerhetscentralen har det cirkulerat felaktiga rykten på sociala medier. Detta har fått folk att köpa jodtabletter från apoteken. Jodtabletter ska inte tas annat än på uppmaning av myndigheterna. Mera information om användning av jodtabletter finns på Strålsäkerhetscentralens webbplats.

Strålsäkerhetscentralen upprätthåller en webbtjänst där man kan följa med strålningsläget i Finland i realtid. På fredag eftermiddag visade alla funktionerande mätningspunkter i Finland grönt.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nu skärps gränsövervakningen – karantänstvång och obligatoriska tester för coronaviruset

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru informerade om de nya kraven vid en presskonferens under måndagen.
Foto: LEHTIKUVA/Arttu Kokkonen

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru informerade om de nya kraven vid en presskonferens under måndagen.

Personer som reser in i Finland från så kallade högriskländer åläggs obligatorisk karantän. Obligatoriska coronatester blir också möjligt, det bekräftar Statsrådets vid en presskonferens under måndagskvällen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan