Läget oförändrat – inga nya coronafall i Österbotten

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Läget lugnt även i landskapen Södra och Mellersta Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronaläget är fortsättningsvis lugnt i Österbotten. Enligt torsdagens uppgifter från Vasa sjukvårdsdistrikt har inga nya fall av covid-19 konstaterats. 66 personer har testat sig för coronaviruset under det senaste dygnet. Det senaste fallet i distriktet rapporterades för över en månad sedan, den 29 maj.

Läget är oförändrat även i Södra Österbotten, där sjukvårdsdistriktet inte rapporterat om några nya fall sedan den 5 juni. 92 personer testade sig för coronaviruset under onsdagen. 

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inte längre några dagliga rapporter, utan informerar enbart ifall att coronaläget plötsligt förändras. De senaste fallen av covid-19 i Mellersta Österbotten konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

I landet som helhet har 8 nya fall av covid-19 registrerats hos Institutet för hälsa och välfärd. Det betyder att det totala antalet coronafall i Finland nu uppgår till 7273.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Inga nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Under veckan har flera nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Under veckan har flera nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Under det senaste dygnet har inga nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det meddelar sjukvårdsdistriktet på söndagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan