Inga nya coronafall i Österbotten på fredagen

Coronaläget i Österbotten är fortsättningsvis lugnt, inga nya fall har konstaterats på sex veckor. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Coronaläget i Österbotten är fortsättningsvis lugnt, inga nya fall har konstaterats på sex veckor.

Sex veckor sedan senaste fallet av covid-19 rapporterades i Vasa sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det totala antalet bekräftade fall är alltså fortfarande 62 – det senaste rapporterades för sex veckor sedan, fredagen den 29 maj. Det totala antalet tagna prover uppgår nu till 3601.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt är det fem veckor sedan den senaste coronasmittade personen påträffades. Enligt distriktets uppdatering på fredagen har alltså inga nya fall konstaterats under det senaste dygnet. 102 personer testade sig under torsdagen.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inte längre några dagliga rapporter, utan informerar enbart ifall att coronaläget plötsligt förändras. De senaste fallen av covid-19 i Mellersta Österbotten konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

I landet som helhet har 6 nya fall av coronavirus registrerats hos Institutet för hälsa och välfärd på fredagen. Det betyder att det totala antalet coronasmittade i Finland nu uppgår till 7279 personer.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan