Coronaläget i Österbotten: Inga nya fall under helgen

Coronaläget är lugnt i Vasa sjukvårdsdistrikt, men också i de övriga sjukvårdsdistrikten. Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Coronaläget är lugnt i Vasa sjukvårdsdistrikt, men också i de övriga sjukvårdsdistrikten.

Under helgen har 88 personer testats för coronaviruset inom Vasa sjukvårdsdistrikt och samtliga test var negativa. Läget är lugnt även i de andra sjukvårdsdistrikten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronaläget i Vasa sjukvårdsdistrikt är stabilt. Under helgen har 88 personer sökt sig till hälsovården på grund av att de misstänkt att de smittats av viruset, men alla test har visat sig vara negativa. Totalt har 62 personer smittats av viruset sedan pandemin tog fart och totalt 3689 test har tagits. 

Även i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt är läget lugnt. Där har 67 test tagits det senaste dygnet, men också de här var negativa. Totalt har 46 personer smittats av coronaviruset i Södra Österbotten och 5649 test har tagits.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inte längre några dagliga rapporter, utan informerar enbart ifall att coronaläget förändras.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Infektionsöverläkare: "Man borde fråga om resenärerna har symptom – och testa dem"

Juha Salonen är överläkare i infektionssjukdomar på Vasa centralsjukhus.
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Juha Salonen är överläkare i infektionssjukdomar på Vasa centralsjukhus.

Vasabon blev coronasjuk under resan i Turkiet. Personalen på flygplatserna borde fråga resenärerna om de har symptom när de kliver av planet, tycker infektionsöverläkaren Juha Salonen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan